Кадър Exercise Sea Breeze Бойният кораб на САЩ USSRoss пристигна в Одеса.Украйна

...
Кадър Exercise Sea Breeze Бойният кораб на САЩ USSRoss пристигна в Одеса.Украйна
Коментари Харесай

САЩ, Украйна и още 30 страни започват най-мащабното бойно учение в Черно море

Кадър Exercise Sea Breeze 

Бойният транспортен съд на Съединени американски щати USSRoss дойде в Одеса.

Украйна и Съединените щати стартират обучение, в което ще има представители и на над 30 други страни макар апелите на Русия то да бъде анулирано, написа " Ройтерс ", представен от Дневник.

Учението Sea Breeze 2021 година следва случая от предходната седмица, когато английският унищожител HMS Defender премина покрай анексирания през 2014 година украински полуостров Крим. Според съветските управляващи бойният транспортен съд е навлязъл в техни води, по тази причина по него са отправени предупредителни изстрели. Англия, за която въпросните води са украински, отхвърля.

Това е най-голямото обучение Sea Breeze, в което с изключение на страните от НАТО (т.е. и България) вземат участие и четири арабски страни - Мароко, Тунис, Обединените арабска емирства и Египет. Сред участниците отвън НАТО са и Израел, Бразилия, Пакистан, Австралия, Япония, Швеция, Сенегал и Южна Корея.

Москва съобщи предходната седмица, че в случай че учението фактически се състои, ще работи съгласно потребностите да отбрани националната си сигурност. Освен това сходни маневри усилват риска от произшествия, изключително поради броя на участниците тази година, съобщи съветското посолство.

Според Киев задачата е подготовка за интернационалните мироопазващи интервенции и такива, свързани с защитата и сигурността. Учението с морски, сухопътен и въздушен съставен елемент се провежда всяка година за възстановяване на оперативната съгласуемост сред сътрудниците в Черно море.

Над 5000 военни от страните в НАТО и техни сътрудници ще са част от учението, дружно с 30 бойни кораба и 40 самолета, продължава организацията. Сред тях е разрушителят с направляеми ракети USS Ross, взел участие и в предходни учения See Breeze в символ на взаимност с сътрудниците и Украйна.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР